Een organisatie draaiende houden is een continue proces en vraagt veel van u en de mensen om u heen. Internet, bijvoorbeeld, is niet meer weg te denken uit ons leven. Dit heeft in toenemende mate invloed op onze wereld, vooral zakelijk. Grote bedrijven, maar ook (kleine) specialisten, hebben moeite met het tempo waarin deze verandering(en) plaatsvindt. Om bij te blijven dienen (werk)processen continue verbeterd te worden. En willen uw collega’s dan mee ? Tijdens deze sessie kijken we naar de interne organisatie en de mogelijkheden om met collega’s processen te verbeteren, en in te springen op kansen, oplossingen en behoeftes. De sessie wordt uitgevoerd door Douwe M. de Haan van NNextGroup.


Douwe M. de Haan – Managing partner NNextGroup


De NNextgroup is een dienstverlenende organisatie, gevestigd in Almere. Zij helpen bedrijven in het hogere segment in Nederland en daar buiten, met diensten en producten ter ondersteuning van een transformatie. Met bedrijfsonderdeel “NNagility”  helpen zij bedrijven te transformen naar Agile. Centraal hierbij staat: wendbaarheid, inspelen op veranderingen, en mensen altijd boven processen en hulpmiddelen stellen.

Douwe is een zeer ervaren Programma- en Project Manager. Hij heeft al meer dan 25 jaar ervaring in veranderingstrajecten. Douwe werkt op basis van vertrouwen, geloof en verantwoordelijkheid.

 

Roy Schoemaker – Management Consultant NNextGroup

Roy is veranderaard, Agile coach, change agent en Wim Hof instructeur. Hij leidt in een drietal organisaties de interne samenwerking. Hierbij gebruikt hij Agile gaming, NLP best practices. Zijn focus ligt op het ontwikkelen van mensen en organisaties. Roy vind dat een duurzame ontwikkeling en (persoonlijk) leiderschap begint bij de bewustwording van de eigen waarden en overtuigingen van mensen binnen een organisatie. Zijn kracht is om mensen en teams te helpen bij het krijgen van het gewenste inzicht en ze vervolgens in beweging te zetten. Legt verbindingen, verhoogt improvisatievermogen en het creëert nieuwe mogelijkheden om het (gewenste) doel te bereiken. Zijn voorkeur ligt in een kort cyclische veranderaanpak zoals in de Agile methodiek. Roy hanteert de stelregel dat ongeveer 80% van het werk om een duurzame verandering te creëren bestaat uit voorbereiden.