Eelco Boers (6/3/1969) is op zes jarige leeftijd begonnen met zeilen. Successen heeft hij gehad als Nederlands Kampioen, Europees kampioen en op diverse Europacup wedstrijden. Met een laser (eenmansboot), een catamaran (twee persoons), en in een moth (vliegende eenmans boot), behoorde hij tot de beste in Nederland.
 
In alle facetten van zeilen krijg je te maken met een team en omstandigheden (wind) die voor of tegen je kunnen werken. Als je aan het eind van de wedstrijd minder fouten hebt gemaakt dan je tegenstander, win je, is het motto van Eelco. Wat natuurlijk toepasbaar is op topsport maar ook in ondernemerschap. Hoe en waarom hoort u op de Utrechtse Ondernemersdag 2018.
 
Over Eelco
Eelco is zijn zeilcarrière begonnen in een laser. Dit is de meest populaire eenmansboot ter wereld. Met een coach, een trainer en een ervaren team van specialisten trok hij van 1988 tot 1995 de hele wereld over voor zijn zeilwedstrijden.
 
Met zijn voormalig coach is Eelco, wat later in zijn carrière, in een catamaran (2 personen) terecht gekomen. Naast goed kunnen zeilen gaat het dan om vertrouwen en weten wie welke taken uitvoert. En het liefst zo goed mogelijk. Als zo’n team gaat draaien, vertrouwen krijgt, en elk individu op waarde wordt ingezet, worden er mooie resultaten behaald.
 
Tussen 1988 en 1994 heeft Eelco de studie Economie gevolgd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 1999 heeft hij nog een Master in Finance & control gehaald (UvA). Werkervaring heeft hij bij KPN en Cap Gemini opgedaan, veelal in het buitenland. In 2008 was Mark & Mini een feit, zijn eerste eigen bedrijf. Gespecialiseerd in het verwerken van goede data voor advertentiecampagnes. Na diverse overnames en buy outs heeft hij in 2017 die wereld achter zich gelaten om zich, met SmartDodos, te richten op een schonere wereld. Hij helpt bedrijven, gemeenten en particulieren met het reduceren van energie(ver)gebruik.
 
Terug naar programma.