Een keten is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties die naast hun eigen doelstellingen, één of meer gemeenschappelijk doelstellingen nastreven, of een gezamenlijke klant bedienen. Deze partijen zijn zelfstandig, maar zijn ook afhankelijk van elkaar waar het gaat om het bereiken van doelstellingen.

 

De Hoop & Koning is grafisch bureau, gevestigd in Driebergen, dat zich de laatst tijd steeds meer ontwikkeld tot projectleider binnen de grafische industrie. Een klant wenst een nieuwe huisstijl, inclusief website, film en huis-aan-huis mailing. Vroeger gingen Wim en Bert de uitdaging aan om de klant tevreden te stellen. Tegenwoordig pakken zij alleen díe dingen op, waar ze goed in zijn. Al het andere leggen ze bij hun (vaste) partners neer.

 

Waarom, zult zich afvragen. Wat zijn de voor- en nadelen van dit model ? En kunnen mijn partners wel leveren als dit noodzakelijk is? Een mooi praktijk verhaal van een bedrijf die kwetsbaar durft te zijn. Die bewust zoekt naar sterke partners om haar heen. Want als iedereen doet, waar hij of zij goed in is, wordt de wereld steeds mooier. Tijdens deze sessie wordt u door Mari Carmen Oudendijk en Wim de Hoop meegenomen op reis. Vooroordelen worden besproken en uitdagingen aangehaald.

 

Wim de Hoop – de Hoop & Koning grafisch meer

Wim is al twintig jaar commercieel actief in de grafische wereld. Gestart als Accountmanager bij diverse drukkerijen en uitgeverijen, gevolgd als Sales Manager. Sinds november 2011 is hij partner bij de Hoop & Koning. Binnen het bedrijf is Bert Koning verantwoordelijk voor de creativiteit/grafische vormgeving en Wim voor het commerciële beleid, de selectie van alle ketelpartners en het projectmanagement. Een leuk en gepassioneerd duo.