Karen Jansen

1. Wie is Karen Jansen ?
Karen is een leuke, spontane, creatieve en sportieve duizendpoot die haar draai heeft gevonden in de evenementenbranche. Als er daarnaast nog een verbindend element in zit, is zij in haar nopjes. Aan het aan elkaar knopen van haar (enorme) netwerk, heeft ze haar werk gemaakt. Als eigenaar van het regionale netwerkplatform Utrecht 4Business probeert ze ondernemers en directeuren door middel van (netwerk) events aan elkaar te koppelen.

Daarnaast is Karen eigenaar van evenementenbureau DOCK73, foodtruck pief pof plank en kantoorlocatie @SILK.

Karen is geboren in het altijd mooie Ommen en opgegroeid in het Twentse Oldenzaal. De eerste jaren van haar studie communicatie heeft ze in Eindhoven volbracht, de tweede helft in Utrecht. De liefde hield haar hier en sinds drie jaar woont ze in Houten. Haar hobby’s zijn lekker eten (met bijpassende wijnen), voetbal en reizen.

2. Hoe bent u in deze functie/bij dit bedrijf terecht gekomen ?
In 2010 is Karen, na drie jaar Rabo en tien jaar reisbranche, voor haarzelf begonnen. Met een toenmalige compagnon is ze, begin 2010, gestart met MeerBusiness Utrecht, de voorloper van Utrecht 4Business. Ruim 150 ondernemers maakten, op 2 juni 2010, de aftrap mee. In 2015 heeft Karen de MeerBusiness-familie verlaten en is ze Nederland 4Business gestart, met Utrecht als thuisbasis. Hetzelfde concept onder een andere naam. Tien jaar en vele events later, bestaat het concept nog steeds. Naast het bedienen van haar leden, organiseert ze nu ook evenementen voor externen.

3. Waar is het bedrijf goed in ?
Utrecht 4Business richt zich op het MKB met 5 tot 25 man/vrouw personeel. Voor de leden organiseren zij een tiental events per jaar. De ene keer klein en in een intieme setting, de andere keer juist groot. Met de Utrechtse Ondernemersdag hebben zij een uniek evenement in handen met zo’n 400 bezoekers. De grootte ervaar je niet, wat een zeer knappe prestatie is. Sfeer is heel bepalend binnen alle evenementen. “Wij bieden een relaxte sfeer en zoeken ook mensen die dat waarderen. Elkaar willen helpen staat hierin centraal. Verder oogt het heel losjes. Dat lijkt makkelijk, maar soms moeten ze mensen weren. Het voelt dan niet goed en passend binnen hun concept”, zegt Karen.

4. Waar staat u als eigenaar voor ?
Karen kent al haar leden. Naast de (commerciële) connectie is er tijd en ruimte voor zijn of haar privé situatie, en voor de persoon achter de ondernemer. Dat voelt goed. Daarnaast werkt zij veel samen met andere ondernemers. Op allerlei gebieden. Die samenwerking is op basis van (veel) vertrouwen, want zij gaat altijd uit van het goede in de mens.

5. Waar bent u het meest trots op ?
Dat de kwaliteit binnen Utrecht 4Business is en blijft gewaarborgd. Er vallen leden af, maar de aanwas is elk jaar groter dan het verloop. En ook dat zijn altijd leuke, goede en inspirerende ondernemers.

Food & festival BonAppetito komt ook bij Karen vandaan; een foodfestival in Houten. Een groot publieksevent met jaarlijks zo’n 15.000 bezoekers. Natuurlijk start dit food & festival met zakelijke borrel. Vorig jaar openden zo’n 100 (zakelijke) gasten het festival. Iets om trots op te zijn!

6. Welke impact heeft de corona-crisis op uw bedrijf ?
De impact van corona is enorm, volgens Karen. Zij had twee (grote) externe klussen die uit haar agenda zijn geveegd. Daarnaast zijn ook de evenementen voor Utrecht 4Business en BonAppetito (juni) verboden. Zij heeft goede hoop vanaf september, maar het blijft natuurlijk op anderhalve meter afstand. En of dat netwerk-technisch gezien werkt, moet blijken.

De volgende jubilaris is Frits Klok van Gerssen Elektrotechniek BV (50 jaar). Karens vraag aan Frits is: Ik zie en lees veel projecten uit Amstelveen. Zitten jullie veel in die regio ? Is dat bewust en wat doe jij aan de regionale bekendheid ?

< terug